• DeBoer2
  DeBoer2
 • Hollema1
  Hollema1
 • Bijlsma1
  Bijlsma1
 • JongeJan2
  JongeJan2
 • VanHees2
  VanHees2
 • Goetsch3
  Goetsch3

Over ons

Historie Duwera Produktie
Dunnink, de Weerd, Ramen. De eerste letters maken samen de naam Duwera. 1 maart 1997 zijn Klaas Dunnink en Klaas de Weerd in een gehuurd pand aan de industrieweg 38 in Staphorst begonnen met de productie van kunststof kozijnen. Beide mannen hebben een ruime ervaring in de kunststof branche. In de regio was een behoefte aan kunststof kozijnen vanuit de particuliere markt. Op kleine schaal is begonnen met het profielsysteem Deceuninck. Dit systeem staat bekend als een kwalitatief goed profiel, en wordt tot op de huidige dag verwerkt.

In 2003 was de huidige locatie te klein. Aan de industrieweg 53 is een nieuw pand gebouwd. Er is nu ongeveer 1400m2 productieruimte ter beschikking. Ook is toen de huidige samen werking beëindigd. De oprichters zijn zelfstandig verder gegaan. Dunnink als Duwera Produktie, de Weerd als Duwera Sale. Duwera produktie heeft zich gericht op de produktie van de kozijnen (zoals de naam al zegt). De verkoop en montage wordt geregeld door de diverse dealers.
pand-duwerda
In 2008 is er geïnvesteerd in 2 machines om een zogenoemde HVL verbinding te maken. HVL staat voor Hout Look Verbinding. Dit is een recht verbinding aan de buitenzijde van het kozijn, in plaats van het gebruikelijke verstek. Zo lijkt deze nog meer op de houten kozijnen. Zeker als deze toegepast wordt met een houtnerf structuur op de profielen. Duwera produktie was de eerste verwerker van Deceuninck profielen die deze HVL verbinding kon maken. Sinds kort is er ook een blokprofiel (Retro) waardoor het profiel nog meer op hout lijkt. Als dit profiel toegepast wordt, is dit zelfs een optie voor renovatie van monumenten.

Anno 2014 is Duwera Produktie uitgegroeid tot een bedrijf met ongeveer 5 werknemers. Er is in de jaren gericht geïnvesteerd in automatisering van de productie. Zoals een half automatische Pertici zaagmachine, een Thornwesten voorbewerkingsmachine, een Urban half-automatische lasmachine en een Urban hoekenpoets. Ook is zijn de genoemde machines voor HVL vervangen voor één andere met nog meer mogelijkheden. Voorgenoemde machines zijn CNC gestuurd, en worden aangestuurd vanuit het ERP pakket door middel van barcodes op de profielen.

Afgelopen jaren heeft Duwera Produktie mooie projecten mogen uitvoeren voor de diverse dealers. Van klein tot groot, van enkel stuks  tot een renovatie van een woonwijk. Deze projecten zijn uitgevoerd in de regio en ver buiten de regio. Bij projecten kunt u de diverse projecten bekijken.

Bij Duwera Produktie staat een flexibel team voor u klaar, met een modern machinepark.

bellen
offerte
adres